Kurczak wg Garfielda ;)*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
2 kurze piersi
ćwierć szklanki musztardy Dijon
sok z 2 cytryn (powinna też być skórka, ale zapomniałam)
2 łyżki oliwy
garść świeżej natki
pieprz
soli nie dodawałam, bo musztarda jest słona sama z siebie

No i nie byłabym sobą gdybym nie dodała czegoś od siebie. A co to mogło być? Tym razem nie sambal a poczciwy sos słodko ostry.. z butelki. Jeden chlust wystarczy :D

Kurczaka oczyścić, podzielić n a 4 filety.
Ponakrawać lekko.
Musztardę, cytrynę, oliwę, sos i pieprz wymieszać.
Marynatą zalać kuraka i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.
Kuraka piec aż się upiecze :D
Posypać natką

Mnie zabrakło czasu i po 20 minutach ptaszor wylądował na patelni. Moim zdaniem wcale mu to nie zaszkodziło, zrumienił się lekko.
538619_334138553320450_100001729246029_929249_1927675863_n.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: