- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Krewetki na maśle z czosnkiem i koperkiem
Ok., pół kg świeżych krewetek (dużych), jeśli mrożone to trzeba je je rozmrozić (wystarczy przelać wrzątkiem), papryczka chilli, masło, czosnek, białe wino (to samo co do picia), koperek
Na maśle delikatnie podsmażam czosnek i papryczkę (nie może się spalić, bo będzie gorzkie), potem wsypuję krewetki i polewam chlustem wina, duszę ok. 5 min. solę, posypuję posiekanym koperkiem, do tego świeża bagietka i chłodne białe wino
Ok., pół kg świeżych krewetek (dużych), jeśli mrożone to trzeba je je rozmrozić (wystarczy przelać wrzątkiem), papryczka chilli, masło, czosnek, białe wino (to samo co do picia), koperek
Na maśle delikatnie podsmażam czosnek i papryczkę (nie może się spalić, bo będzie gorzkie), potem wsypuję krewetki i polewam chlustem wina, duszę ok. 5 min. solę, posypuję posiekanym koperkiem, do tego świeża bagietka i chłodne białe wino
Ostatnią edycję dokonał moderator: