Krewetki z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem*

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
Krewetki z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem

stp65944.jpg


Błyskawiczne danie na każdą porę roku.

Składniki:
- 250g krewetek tygrysich
- 100g pomidorków koktajlowych
- 2 garście młodego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1,5 łyżki oleju
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 1/2 chilli
- sól, pieprz
- sok z cytryny

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pomidory. Gdy zaczną puszczać sok, dorzucić pokrojony czosnek i wędzoną paprykę w proszku. Po ok. 30 sek. dorzucić krewetki i kontynuować smażenie, mieszając. Gdy krewetki zaczną zmieniac kolor na różowy, dorzucić szpinak i doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem skropić sokiem z cytryny i zajadać ze smakiem.

Smacznego!
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: