- Sty 27, 2006
- 4,370
- 1,776
- 113
Fettucine z lososiem i sosem szczawiowym
50-70 g szczawiu,
150 g lososia wedzonego,
1 szalotka,
1 zabek czosnku,
20 g masla,
200 ml smietany (bralam tlusta, 30 proc.),
150 g fettucine
jesli bedzie potrzeba - sol, ale to zalezy od lososia
1. drobno posiekac szalotke i czosnek
2. w patelni z grubym dnem zeszklic cebule, lekko poddusic czosnek
3. wlac smietane i chwile odparowac
4. szczaw posiekac i wsypac do smietany, zaczekac, az szczaw straci kolor
5. dodac pokrojonego w kostke lososia i 1-2 minuty poddusic. jesli trzeba, to dodac troche soli.
6. Makaron ugotowac, odsaczyc i dodac do patelni z sosem. Wymieszac.
Nie wiem, czy ten przepis tu popadl... no ale i nie kuchnia wloska...

50-70 g szczawiu,
150 g lososia wedzonego,
1 szalotka,
1 zabek czosnku,
20 g masla,
200 ml smietany (bralam tlusta, 30 proc.),
150 g fettucine
jesli bedzie potrzeba - sol, ale to zalezy od lososia
1. drobno posiekac szalotke i czosnek
2. w patelni z grubym dnem zeszklic cebule, lekko poddusic czosnek
3. wlac smietane i chwile odparowac
4. szczaw posiekac i wsypac do smietany, zaczekac, az szczaw straci kolor
5. dodac pokrojonego w kostke lososia i 1-2 minuty poddusic. jesli trzeba, to dodac troche soli.
6. Makaron ugotowac, odsaczyc i dodac do patelni z sosem. Wymieszac.
Nie wiem, czy ten przepis tu popadl... no ale i nie kuchnia wloska...

Ostatnią edycję dokonał moderator: