- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Pół kg łososia, duża bulwa kopru, oliwa z oliwek, limonka, czarny pieprz, garść suszonych pomidorów, parmezan
Łososia (miałam jeden płat) ułożyć w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu. Polać sokiem z limonki (dość solidnie), popieprzyć i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. W tym czasie pokroić koper i poddusić na oliwie (mało oliwy), lekko posolić.
Wyciągnąć łososia z lodówki, na wierzch ryby położyć kilka suszonych pomidorów. Pokropić oliwą spod pomidorów. Posolić delikatnie. Na wierzchu ułożyć podduszony koper. Piec ok. 20 minut. Wyciągnąć, posypać startym serem na wierzchu i zapiekać jeszcze chwilę, żeby się ser rozpuścił.
Łososia (miałam jeden płat) ułożyć w naczyniu żaroodpornym skórą do dołu. Polać sokiem z limonki (dość solidnie), popieprzyć i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. W tym czasie pokroić koper i poddusić na oliwie (mało oliwy), lekko posolić.
Wyciągnąć łososia z lodówki, na wierzch ryby położyć kilka suszonych pomidorów. Pokropić oliwą spod pomidorów. Posolić delikatnie. Na wierzchu ułożyć podduszony koper. Piec ok. 20 minut. Wyciągnąć, posypać startym serem na wierzchu i zapiekać jeszcze chwilę, żeby się ser rozpuścił.
Ostatnią edycję dokonał moderator: