Naleśniki z rybą i szpinakiem*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Naleśniki z rybą i szpinakiem

Nalesniki_z_ryba.JPG

500 g fileta białej ryby
100 g wędzonego łososia
250 g szpinaku
2 ząbki czosnku
300 ml mleka
2 jajka
250 g mąki
150 ml śmietany 18%
pęczek siekanego koperku
sól, pieprz,gałka muszkatołowa
olej
cytryny

1. Z mleka, mąki i jajek robimy ciasto naleśnikowe. Odrobinę solimy i smażymy takie trochę bardziej grubawe naleśniki.
2. Szpinak jeżeli mamy świeży to oczyszczamy,a jeżeli mrożony to podczas tajania, maksymalnie pozbywamy się płynu.
3. Rybę pokrój w kostkę.
4. Czosnek drobno posiekaj. Przysmaż na patelni; dodaj szpinak ; dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Do szpinaku dodaj pokrojoną rybę i duś maksymum 1 minutę.
5. Łososia posiekaj w paseczki i dodaj do uduszonej ryby.
5. Rybne nadzienie nałożyć na naleśnika i zwinąć w rulonik.
6. Ułóż naleśniki na blasze wyłożonej pergaminem i piecz ok 20 minut w temp 190 st.C.
7. Smietanę wymieszaj z koperkiem i przypraw. Rozlej na dnie półmiska, na tym nałóż naleśniki i ćwiartki cytryny.

Przepis pochodzi z http://www.kuchniaplus.pl/kuchnia_przepis_...szpinakiem.html
 

Załączniki

  • Nalesniki_z_ryba.JPG
    Nalesniki_z_ryba.JPG
    330.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Już poprawiam. Łososia pokrojonego w kawałki dodajemy do ryby z szpinakiem.
dump.gif