Meluzyna*

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,763
1,162
113
TAk TAK TAK! zainspirował mnie ten tatar z łososia wedzonego

Ok. 100 g wędzonego na zimno łososia
ćwiartka melona Galia ( po przemyśleniu doszłam do wniosku, że może być i świeży ogórek)
1 mała czerwona cebula
sok i skórka otarta z 1 cytryny
2 łyżeczki oleju z winogronowych pestek ( albo oleju z krokosza barwierskiego)
1 łyżeczka drobno posiekanego koperku ( tu raczej mniej niż więcej, koperek ma smak podkreślić, nie zdominować).

Składniki posiekać , wymieszać i przyprawić – sokiem i skórką startą z 1 cytryny ( sok dodawać do smaku, cytryna cytrynie nie równa),
Odstawić na 30 min do przegryzienia i już można się delektować. Na przykład na razowcu z masłem …mmmmmmmm.
meluzyna_cc.jpg
 

Załączniki

  • meluzyna_cc.jpg
    meluzyna_cc.jpg
    48.7 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
A to ciekawe połączenie
lecker.gif