- Sie 28, 2005
- 7,763
- 1,162
- 113
TAk TAK TAK! zainspirował mnie ten tatar z łososia wedzonego
Ok. 100 g wędzonego na zimno łososia
ćwiartka melona Galia ( po przemyśleniu doszłam do wniosku, że może być i świeży ogórek)
1 mała czerwona cebula
sok i skórka otarta z 1 cytryny
2 łyżeczki oleju z winogronowych pestek ( albo oleju z krokosza barwierskiego)
1 łyżeczka drobno posiekanego koperku ( tu raczej mniej niż więcej, koperek ma smak podkreślić, nie zdominować).
Składniki posiekać , wymieszać i przyprawić – sokiem i skórką startą z 1 cytryny ( sok dodawać do smaku, cytryna cytrynie nie równa),
Odstawić na 30 min do przegryzienia i już można się delektować. Na przykład na razowcu z masłem …mmmmmmmm.
Ok. 100 g wędzonego na zimno łososia
ćwiartka melona Galia ( po przemyśleniu doszłam do wniosku, że może być i świeży ogórek)
1 mała czerwona cebula
sok i skórka otarta z 1 cytryny
2 łyżeczki oleju z winogronowych pestek ( albo oleju z krokosza barwierskiego)
1 łyżeczka drobno posiekanego koperku ( tu raczej mniej niż więcej, koperek ma smak podkreślić, nie zdominować).
Składniki posiekać , wymieszać i przyprawić – sokiem i skórką startą z 1 cytryny ( sok dodawać do smaku, cytryna cytrynie nie równa),
Odstawić na 30 min do przegryzienia i już można się delektować. Na przykład na razowcu z masłem …mmmmmmmm.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: