- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Bakłażan
Papryka czerwona – cztery strąki
Sos – dobra oliwa z oliwek i ocet balsamiczny (proporcje 3:1), musztarda gruboziarnista, świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek, miód
Bakłażan
Ser typu rokpol (5 dkg)
Bakłażana pokroić na plasterki, posolić, zostawić, żeby się spocił. Odcisnąć, potem plasterki usmażyć na chrupko, odsączyć na ręczniku papierowym. Potem pokroić plasterki na paski
Paprykę upiec, potem włożyć do woreczka i poczekać aż ostygnie, oskórkować, pokroić w paseczki.
Ugotować makaron
Połączyć bakłażana z papryką, polać sosem winegret i mocno podgrzać
Ugotowany makaron wymieszać z sosem, jeśli wydaje się zbyt gęste, można dodać trochę wody z gotowania makaronu. Dodać posiekany ser, wymieszać i jeść
Papryka czerwona – cztery strąki
Sos – dobra oliwa z oliwek i ocet balsamiczny (proporcje 3:1), musztarda gruboziarnista, świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek, miód
Bakłażan
Ser typu rokpol (5 dkg)
Bakłażana pokroić na plasterki, posolić, zostawić, żeby się spocił. Odcisnąć, potem plasterki usmażyć na chrupko, odsączyć na ręczniku papierowym. Potem pokroić plasterki na paski
Paprykę upiec, potem włożyć do woreczka i poczekać aż ostygnie, oskórkować, pokroić w paseczki.
Ugotować makaron
Połączyć bakłażana z papryką, polać sosem winegret i mocno podgrzać
Ugotowany makaron wymieszać z sosem, jeśli wydaje się zbyt gęste, można dodać trochę wody z gotowania makaronu. Dodać posiekany ser, wymieszać i jeść