Fusilli z bakłażanem i papryką pieczoną

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Bakłażan
Papryka czerwona – cztery strąki
Sos – dobra oliwa z oliwek i ocet balsamiczny (proporcje 3:1), musztarda gruboziarnista, świeżo przeciśnięty przez praskę czosnek, miód

Bakłażan
Ser typu rokpol (5 dkg)

Bakłażana pokroić na plasterki, posolić, zostawić, żeby się spocił. Odcisnąć, potem plasterki usmażyć na chrupko, odsączyć na ręczniku papierowym. Potem pokroić plasterki na paski

Paprykę upiec, potem włożyć do woreczka i poczekać aż ostygnie, oskórkować, pokroić w paseczki.

Ugotować makaron

Połączyć bakłażana z papryką, polać sosem winegret i mocno podgrzać

Ugotowany makaron wymieszać z sosem, jeśli wydaje się zbyt gęste, można dodać trochę wody z gotowania makaronu. Dodać posiekany ser, wymieszać i jeść

 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Marianno, zdjęcie plissssss....!
 

marianna

Member
Sie 19, 2007
1,496
0
0
Makaron pożarty, a mój aparat ledwo zipie, jak zrobię następnym razem, to obfotografuję, dobrze?
bussi.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0