Młoda kapusta duszona z koperkiem

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
kasha @ 16 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1369752Dzisiaj zrobiłam, jedynie z tą różnicą, że z kapustą kiszoną
jest to zupełnie inne danie ale też przepyszne.

V. kupił w Lidlu kilka konserw w słoiczkach, golonka okazała się niezjadliwa, tłusta, same skóry z ogromnym tłuszczem,
więc zblenderowałam skórki i jest super
lecker.gif
Najważniejsze, że wam smakuje. My już kończymy kapustę ze słoików.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Z białej już nie takie dobre, ale jak sie nie ma, co się lubi, to sie lubi, co się ma
wink.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
samanta @ 17 Nov 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1370108Dzięki Janeczko - to jakaś nowość na naszym rynku jak się okazuje. U nas tego nie spotkam, ale nastawię psychicznie potomstwo
icon_mrgreen.gif
Samanto,
u nas na targu przy ul. Śląskiej można kupic stożkową kapustę. O tej porze nie zwróciłam uwagi czy jest, ale w pełni sezonu warzywnego można kupić. Ma ją bardzo często ogrodnik handlujący swoimi warzywami. Stoi on naprzeciw pani Adeli a panią Adelę zna większość na targu, musisz się o nią pytać (stoi ona na koncu targu warzywnego, idąc od ul. Grzecznarowskiego). Ten ogrodnik handluje warzywami i sadzonkami bylin.
Kapusta stożkowa jest bardzo smaczna.
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
to jest właśnie przepis, jakiego szukałam, tylko jeszcze o tym nie wiedziałam! :-O
Młoda kapusta się już pojawia, koper dorasta w doniczkach i ogrodzie, koniecznie muszę zrobić w słoiki na zimę. Uwielbiamy taką młodą kapustę!
 

Ewenny

Member
Sty 3, 2010
420
0
16
ja już oczywiście gotowałam, bo teść ją uwielbia
mówię mu, przepis z internetu, to on prosił, żeby autorce-Samancie pięknie podziękować i życzyć, żeby za ten przepis Bozia jej w czym chce wynagrodziła
bussi.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
duende @ 30 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1437481to jest właśnie przepis, jakiego szukałam, tylko jeszcze o tym nie wiedziałam! :-O
Młoda kapusta się już pojawia, koper dorasta w doniczkach i ogrodzie, koniecznie muszę zrobić w słoiki na zimę. Uwielbiamy taką młodą kapustę!
Duende, na wszelki wypadek zapasteryzuj słoiki bo w zeszłym roku jak czytałam, komuś się słoiki popsuły. Bo o takich rzeczach jak ta, że nie wolno nakładać do pełna, to nie wypada tutaj pisać..... aczkolwiek moja koleżanka tak właśnie zrobiła
gruebel_2.gif


Ewenny @ 30 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1437493ja już oczywiście gotowałam, bo teść ją uwielbia
mówię mu, przepis z internetu, to on prosił, żeby autorce-Samancie pięknie podziękować i życzyć, żeby za ten przepis Bozia jej w czym chce wynagrodziła
bussi.gif
Och Ewenny, podziękuj wzajemnie Teściowi i powiedz Mu, że bardzo się wzruszyłam
bussi.gif

Musi to być bardzo dobry człowiek! Pozdrów Go ode mnie serdecznie
wink.gif
 

Janka

Member
Mar 19, 2005
4,557
1
0
U mnie słoiki się trzymały
lecker.gif
nie zdążyły się zepsuć,bo szybko zostały zjedzone.
W tym roku zrobię z odpowiednią konserwą,bo mam zamiar przywieźć sobie większą ilość.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Janka @ 30 May 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1437608U mnie słoiki się trzymały
lecker.gif
nie zdążyły się zepsuć,bo szybko zostały zjedzone.
W tym roku zrobię z odpowiednią konserwą,bo mam zamiar przywieźć sobie większą ilość.
O, to dziękuję, że o tym napisałaś! Bo już się martwiłam że ktoś się narobił i nie wyszło. Moje też za długo nie posiedziały w piwnicy !
 

duende

Member
Cze 25, 2008
3,857
0
0
Zrobiłam! PYCHA!
chciałam do słoika też od razu ale nie udało mi się, wszystko zjedliśmy na dwa obiady. Nie znalazłam wprawdzie tej konserwy mięsnej, użyłam innej ale tez wyszło świetne
icon_biggrin.gif

Do słoików zrobię na pewno, niech tylko kapusta stanieje.
I zapasteryzuję dwukrotnie, szkoda by było, aby takie dobro się zmarnowało...
W piekarniku w 150 st przez 30 minut i znowu po dobie wystarczy?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
moje się popsuły.wywaliłam
icon_sad.gif
( ale robię tak na bieząco do jedzenia.
czy podwójne gotowanie nie doprowadzi do rozciapciania się kapusty?
d.
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Nie wiem o co chodzi z tym psuciem się , choroba, moja siostra tez wywaliła część , co sie zdarzyło po raz pierwszy w życiu ...