- Cze 4, 2008
- 1,294
- 0
- 0
Przeszukałam cina, ale identycznego przepisu nie znalazłam, więc podaję.
Te malutkie lekkie racuszki bardzo przypadły mi do gustu.Mojej córce też.Są mięciutkie i bardzo delikatnie słodkie.Przepyszne na ciepło, ale równie dobre na zimno.
Składniki na 30 sztuk:
* 1 serek homogenizowany waniliowy (150 g)
* 4 jajka
* 100 g otrębów owsianych
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut żeby napęczniały otręby.Rozgrzać suchą teflonową lub ceramiczną patelnię i kłaść małe racuszki (1 łyżka = 1 racuszek).Piec przez chwilę na małym ogniu z dwóch stron aż do uzyskania złotego koloru.
Proponuję też drugą wersję tego przepisu.
Składniki na 15 sztuk czyli połowa porcji:
* 1/2 serka homogenizowanego waniliowego (75 g)
* 2 jajka
* 50 g otrębów owsianych
Postępować ja wyżej, a do drugiej połowy serka dodać 2 łyżki mleka i w ten sposób będziemy mieć sos do racuszków.Smacznego !

Te malutkie lekkie racuszki bardzo przypadły mi do gustu.Mojej córce też.Są mięciutkie i bardzo delikatnie słodkie.Przepyszne na ciepło, ale równie dobre na zimno.
Składniki na 30 sztuk:
* 1 serek homogenizowany waniliowy (150 g)
* 4 jajka
* 100 g otrębów owsianych
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na kilka minut żeby napęczniały otręby.Rozgrzać suchą teflonową lub ceramiczną patelnię i kłaść małe racuszki (1 łyżka = 1 racuszek).Piec przez chwilę na małym ogniu z dwóch stron aż do uzyskania złotego koloru.
Proponuję też drugą wersję tego przepisu.
Składniki na 15 sztuk czyli połowa porcji:
* 1/2 serka homogenizowanego waniliowego (75 g)
* 2 jajka
* 50 g otrębów owsianych
Postępować ja wyżej, a do drugiej połowy serka dodać 2 łyżki mleka i w ten sposób będziemy mieć sos do racuszków.Smacznego !
Ostatnią edycję dokonał moderator: