Tabbuleh*

faraula

Member
Wrz 16, 2008
180
0
0
domain_tabbuleh_hummus60.JPG


Prezentuje surowke pietruszkowa, ktorej smak za pierwszym razem mnie rozbroil i sie poddalam - byla za kwasna. Teraz ja uwielbiam. Dla fanow pietruszki i CYTRYNY
icon_smile.gif
)
Tabbuleh:
na duza miske, najwazniejsza jest pietruszka, bo to ona jest gwozdziem programu, reszta skladnikow na wyczucie i gust -
co najmniej jeden gruby peczek pietruszki, posiekac drobno
burghul lub kuskus - odrobina, zeby cokolwiek bylo widac w surowce - umyc, zalac woda do zakrycia, dac nasiaknac ok. 3-5 minut i odsaczyc nadmiar wody
drobno pokrojone pomidory
drobno pokrojone ogorki
posiekana mieta
duzo soku z cytryny
mozna pokroic skorke z cytryny, nada swiezosci
sol, pieprz,
summak
mozna dodac posiekanej rukoli
tak samo salaty
jakie warzywa jeszcze sie lubi ;)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,808
518
113
Super
icon_smile.gif

Tabbouleh to te danie, ktorego przepis w kazdym domu jest inny
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: