- Lis 27, 2004
- 3,568
- 0
- 0
190 g maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
0,5 lyzeczki soli
2 jajka
250 ml mleka
90 g rozpuszczonego masla
60 g tartego sera Gouda (ale jeszcze lepsze beda z parmezanem)
do dekorowania:
serek Philadelphia albo jakis podobny
plasterki kwasnego jablka
plasterki wedzonego boczku podpieczone na grillu
Do miski przesiac maka, sol i proszek do pieczenia.
W drugiej misce dobrze wymieszac zoltka, mleko i maslo.
Polaczyc zawartos obu misek, dodac tarty ser i wymieszac.
Bialka ubic na sztywno i dodac do reszty.
Z tego ciasta piec gofry. Podawac udekorowane (patrz wyzej).
MzM
	
		
			
		
		
	
			
			2 lyzeczki proszku do pieczenia
0,5 lyzeczki soli
2 jajka
250 ml mleka
90 g rozpuszczonego masla
60 g tartego sera Gouda (ale jeszcze lepsze beda z parmezanem)
do dekorowania:
serek Philadelphia albo jakis podobny
plasterki kwasnego jablka
plasterki wedzonego boczku podpieczone na grillu
Do miski przesiac maka, sol i proszek do pieczenia.
W drugiej misce dobrze wymieszac zoltka, mleko i maslo.
Polaczyc zawartos obu misek, dodac tarty ser i wymieszac.
Bialka ubic na sztywno i dodac do reszty.
Z tego ciasta piec gofry. Podawac udekorowane (patrz wyzej).
MzM
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		 
 
		 
 
		