Gofry serowe*

Lis 27, 2004
3,568
0
0
190 g maki
2 lyzeczki proszku do pieczenia
0,5 lyzeczki soli
2 jajka
250 ml mleka
90 g rozpuszczonego masla
60 g tartego sera Gouda (ale jeszcze lepsze beda z parmezanem)

do dekorowania:
serek Philadelphia albo jakis podobny
plasterki kwasnego jablka
plasterki wedzonego boczku podpieczone na grillu

Do miski przesiac maka, sol i proszek do pieczenia.
W drugiej misce dobrze wymieszac zoltka, mleko i maslo.
Polaczyc zawartos obu misek, dodac tarty ser i wymieszac.
Bialka ubic na sztywno i dodac do reszty.

Z tego ciasta piec gofry. Podawac udekorowane (patrz wyzej).

MzM
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Te gofry są niesamowicie pyszne!!! jakim cudem ja ich wczesniej nie odkrylam! bomba!!!
 

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,772
26
48
podnosze i od razu pytam czy te gofry sa dobre tylko na swiezo, czy moge je rowniez zrobic kilka godzin przed imprezka?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

gatita

Member
Sty 19, 2009
1,237
0
0
mexikana @ 6 Mar 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=831677podnosze i od razu pytam czy te gofry sa dobre tylko na swiezo, czy moge je rowniez zrobic kilka godzin przed imprezka?
Gofry najlepsze są na świeżo, niestety ! Po paru godzinach nie są już chrupiące ani takie pyszne jak wyjete z gofrownicy
cry_1.gif