- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
1 karczek ok. 1 kilograma
bazylia,
oregano,
cząber,
czosnek 3 ząbkido szpikowania, 4 ząbki do marynowania,
chili,
sól zmiękczajaca mięso,
kieliszek wódki
2 łyzki miodu
czarny grubo mielony pieprz
1 kieliszek aromatycznego alkoholu (calvados, koniak, armagnac)
Ze wszystkich skladników sporządzić pastę, karczek naszpikować czosnkiem, natrzeć marynatą, zawinąć w folię spożywczą wlożyc do lodówki na 24h.
Nagrzać piekarnik do 180 st. Włożyc karczek do rękawa, podlać kieliszkiem aromatycznego alkoholu, ja daję calvados.
Piec 1 i 1/2 godziny.
Smacznego
bazylia,
oregano,
cząber,
czosnek 3 ząbkido szpikowania, 4 ząbki do marynowania,
chili,
sól zmiękczajaca mięso,
kieliszek wódki
2 łyzki miodu
czarny grubo mielony pieprz
1 kieliszek aromatycznego alkoholu (calvados, koniak, armagnac)
Ze wszystkich skladników sporządzić pastę, karczek naszpikować czosnkiem, natrzeć marynatą, zawinąć w folię spożywczą wlożyc do lodówki na 24h.
Nagrzać piekarnik do 180 st. Włożyc karczek do rękawa, podlać kieliszkiem aromatycznego alkoholu, ja daję calvados.
Piec 1 i 1/2 godziny.
Smacznego
Ostatnią edycję dokonał moderator: