Zapraszam do fantazjowania na ten temat!Podam jeden z wielu przepisów na dobrą rybkę.Składniki:1 kg filet mintaja lub morszczuka ,3 duże cebule,przyprawa do ryb,natka pietruszki,bazylia,sól,pieprz,1/2 szklanki białego wina,4 duże pieczarki. Do półmiska żaroodpornego układamy pokrojone pieczarki,następnie rybę wymaserowaną w przyprawach i białym winie.Na rybę skrojoną cebulę,lekko posolić,bazylię,pieprz z wyczuciem.Jeśli naczynie niema przykrycia,to wszystko włożyć w worek żaroodporny.Piec w tem.200*c około 30 min.Podawać z surówką z kapusty kiszonej,doprawionej oliwką ,cukrem,pieprzem,zetrzeć jabłko winnosłodkie.No i oczywiście frytki karbowane ,które się pieką w trakcie pieczenia ryby.Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: