Figi nadziewane

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,358
3,622
113
yrsa @ 15 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1343205Chyba nie mamy jednego słowa
Zwyczajnie zdeglasować. Nie wiem, czy w stu procentach po polsku, ale za to krótko.
icon_wink.gif


EDIT:
http://kucharz.wieszjak.pl/slownik/232185,Deglasowanie.html
http://kucharz.wieszjak.pl/smazenie/239537...spod-miesa.html
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Zdeglasowac? No prosze
icon_smile.gif


(jakos negatywnie mi sie kojarzy
icon_lol.gif
)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,308
1,603
113
Joanna zdeklasowała gugla
icon_mrgreen.gif


Edit: ja szukałam czasownika
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Tak - znalazlam juz w polskich przepisach, choc niektorzy twierdza, ze nie rozumieja co to znaczy ;) Dziekuje za pomoc jezykowa (czesto mam problemy, gdy proszona jestem o tlumaczenie takstow :/ ).
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,889
210
63
Hmmm, kupiłm dzisiaj figi, dość dojrzałe, po 99 gr. Zamierzam się więc na te kawowe. Ale te z patelni też kuszą. Które najlepiej?
Zapomniałam o serze, ale mam jakiś mieszane wióry. Balsamico mam.
Poradźcie coś!
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Figi od dziś w Kauflandzie po 0,79 zł za sztukę, to chyba niedrogo? Ostatnio w Lidlu kupiłam po 1,49 minus 10% za sztukę.
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,308
1,603
113
Bardzo niedrogo. Chyba że malutkie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Nie wiem jakie, niestety najbliższy sklep mam w Tczewie, nie tak znów daleko ale kompletnie nie po drodze
icon_wink.gif
 

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,889
210
63
Zrobiłam zatem te na patelni z miodem, podlałam też trochę octem balsamicznym, delikatnie posoliłam i popieprzyłam, dałam sera startego i polałam go sosem z patelni.
Jakos nie rzuciły mnie na podłogę, chyba lepsze na zimno, może dzisiaj z tą szynką zrobię.
 

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
U mnie zapiekane z serem Le Roustique, fetą, szynka parmeńską i kremem balsamicznym. W Almie zbójecka cena 2,49 za sztukę.