gosia @ 18 Nov 2020 napisał:
gracha @ 18 Nov 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1668755Miesiąc temu zaprosiłam 2 koleżanki, upiekłam m.in. te bułeczki. Koleżanki popadły w zachwyt, poprosiły o przepisy i pieką. Ja również. Ale ostatnie ciasto było zbyt rzadkie, ulepiłam więc duże bułki, smakowały jak trzebaPrzepis poszedł w świat. I bardzo mnie to cieszy!
gracha @ 18 Nov 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1668755Miesiąc temu zaprosiłam 2 koleżanki, upiekłam m.in. te bułeczki. Koleżanki popadły w zachwyt, poprosiły o przepisy i pieką. Ja również. Ale ostatnie ciasto było zbyt rzadkie, ulepiłam więc duże bułki, smakowały jak trzebaTak, dałam trochę mniej wody. To fakt. Są ekstra
Przepis wysłałam rodzince
gosia @ 28 Nov 2020 napisał:index.php?act=findpost&pid=1669163Można by je zrobić wieczorem, żeby rano piec?Podejrzewam, że trzeba by dać zdecydowanie mniej drożdży i wyrastać w chłodzie.
Moje akurat teraz mają czas na autolizę, a zaraz potem je wyrobię
hazo @ 12 Apr 2021 napisał:index.php?act=findpost&pid=1675963Czy te bułeczki smaruje się czymś przed pieczeniem? Na zdjęciach ładnie błyszczą.Różnie. Smarowałam rozbełtanym jajkiem, samym białkiem, mlekiem. Te na zdjęciu są smarowane białkiem.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia