- Gru 30, 2005
- 16
- 0
- 0
Przepis stosowany przeze mnie od lat, każdemu smakuje, a tu go jakoś nie znalazłam więc się podzielę (chyba że źle szukałam, to wtedy przepraszam)
Ilości orientacyjne, szczerze mówiąc nigdy się ich nie trzymam a i tak jest dobre
6 - 8 płatów śledziowych
0.5 kg pieczarek
2 papryki czerwone
1 duza, lub dwie mniejsze cebule
1 - 1,5 słoika koncentratu pomidorowego
pieczarki pokroić i dusić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w ćwiartki talarków cebulę - dusić do momentu zeszklenia cebuli, ale uważać by jej nie zbrązowić. Dodać koncentrat pomidorowy. Jeżeli sos jest za rzadki to troszkę go odparować. Wystudzić.
Układać warstwami - sos, sledzie, sos - na spodzie i wierzchu powinien być sos. Odstawić do lodówki. Najlepsze po dwóch dniach. Smacznego.
Ilości orientacyjne, szczerze mówiąc nigdy się ich nie trzymam a i tak jest dobre
6 - 8 płatów śledziowych
0.5 kg pieczarek
2 papryki czerwone
1 duza, lub dwie mniejsze cebule
1 - 1,5 słoika koncentratu pomidorowego
pieczarki pokroić i dusić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w ćwiartki talarków cebulę - dusić do momentu zeszklenia cebuli, ale uważać by jej nie zbrązowić. Dodać koncentrat pomidorowy. Jeżeli sos jest za rzadki to troszkę go odparować. Wystudzić.
Układać warstwami - sos, sledzie, sos - na spodzie i wierzchu powinien być sos. Odstawić do lodówki. Najlepsze po dwóch dniach. Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: