- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0

225 g mrożonego szpinaku (1/2 opakowania)
1 dużą cebula
2 ząbki czosnku
100 g sera typu feta
czarny świeżo zmielony pieprz do smaku
olej do smażenia
Cebulę obrać i posiekać, podsmażyć wraz z obranym i drobno posiekanym czosnkiem na patelni na niewielkiej ilości oleju. Kiedy będzie szklista, przesunąć cebulę na bok, wyłożyć na patelnię zamrożony szpinak. Zmniejszyć płomień, poczekać, aż się szpinak rozmrozi. Następnie wymieszać cebulę z rozmrożonym szpinakiem, dodać pokruszony ser feta Wymieszać całość dokładnie i i chwilę razem dusić. Doprawić do smaku czarnym pieprzem.
Nadziewać naleśniki. Gotowe naleśniki obsmażyć na patelni, by były złote. W zależności od wielkości naleśników i tego, jak dużo nadzienia damy, jest to porcja na 4-6 naleśników.
Przepis na naleśniki np. taki https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16380&st=0