Faszerowane pomidory w zalewie octowej*

Qrtschak

Member
Gru 31, 2012
238
0
0
Składniki:

- pomidory typu Lima
- papryka pepperoni
- czosnek
- seler naciowy

Zalewa:

- 0,5 szklanki octu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka soli
- pieprz
- angielskie ziele
- liść laurowy

Pomidorki nacinamy wzdłuż i wewnątrz po bokach. Wkładamy do środka czosnek, pokrojony seler naciowy i ostrą papryczkę.
Gotujemy wodę z łyżką soli, zielem angielskim i liściem laurowym. Wyłączamy by przestała wrzeć i dodajemy 2 łyżki cukru, połowę szklanki octu i łyżkę octu balsamicznego. Do gorącej zalewy wkładamy nasze pomidorki i odstawiamy w chłodne miejsce. Gotowe są już na drugi dzień lecz najlepiej smakują po trzech, o ile dotrwają.


Smacznego.
 

Załączniki

  • DSC_8079.jpg
    DSC_8079.jpg
    651.3 KB · Wyświetleń: 0

Qrtschak

Member
Gru 31, 2012
238
0
0
u mnie maksymalnie stały 2 tyg. i wszystko było ok
icon_smile.gif