- Gru 31, 2012
- 238
- 0
- 0
Składniki:
- pomidory typu Lima
- papryka pepperoni
- czosnek
- seler naciowy
Zalewa:
- 0,5 szklanki octu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka soli
- pieprz
- angielskie ziele
- liść laurowy
Pomidorki nacinamy wzdłuż i wewnątrz po bokach. Wkładamy do środka czosnek, pokrojony seler naciowy i ostrą papryczkę.
Gotujemy wodę z łyżką soli, zielem angielskim i liściem laurowym. Wyłączamy by przestała wrzeć i dodajemy 2 łyżki cukru, połowę szklanki octu i łyżkę octu balsamicznego. Do gorącej zalewy wkładamy nasze pomidorki i odstawiamy w chłodne miejsce. Gotowe są już na drugi dzień lecz najlepiej smakują po trzech, o ile dotrwają.
Smacznego.
- pomidory typu Lima
- papryka pepperoni
- czosnek
- seler naciowy
Zalewa:
- 0,5 szklanki octu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka soli
- pieprz
- angielskie ziele
- liść laurowy
Pomidorki nacinamy wzdłuż i wewnątrz po bokach. Wkładamy do środka czosnek, pokrojony seler naciowy i ostrą papryczkę.
Gotujemy wodę z łyżką soli, zielem angielskim i liściem laurowym. Wyłączamy by przestała wrzeć i dodajemy 2 łyżki cukru, połowę szklanki octu i łyżkę octu balsamicznego. Do gorącej zalewy wkładamy nasze pomidorki i odstawiamy w chłodne miejsce. Gotowe są już na drugi dzień lecz najlepiej smakują po trzech, o ile dotrwają.
Smacznego.