Karmelizowana pietruszka*

Shinju

Member
Lis 26, 2006
9,691
0
36
Smaczna pietruszkowa przekąska
icon_smile.gif
Te pietruszki poznałam na warsztatach odbywających się na jesiennym Good Food Fest.

Składniki:

3-4 pietruszki
3 łyżki masła
4-5 łyżek miodu
sól

Pietruszki obieramy i kroimy w miarę jednakowe słupki. Rozpuszczamy masło, mieszamy je z miodem i podgrzewamy przez chwilę. Dodajemy szczyptę soli. Pietruszkowe słupki mieszamy z miodem i masłem.

Wykładamy pietruszki wraz z całą zalewą na blaszkę (ja wyłożyłam ją papierem do pieczenia). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni (grzanie góra-dół) na ok. 30-35 minut. W czasie pieczenia kilka razy mieszamy obtaczając je w słodkiej zalewie.

IMG_0685b.jpg
 

Załączniki

  • IMG_0685b.jpg
    IMG_0685b.jpg
    172.6 KB · Wyświetleń: 0

margarett

Member
Wrz 14, 2007
607
0
16
Fajna przekąska, czasami jak robię frytki z selera to przy okazji robię coś podobnego - tylko pietruszkę smaruję miodem i oliwą.