Szparagi - Cordon bleu*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Szparagi - Cordon bleu

Spargel_Cordon_bleu.JPG

Na 2 osoby
8 białych szparagów
8 plastrów surowej szynki
8 plastrów podwędzonego żółtego sera
1 jajko
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżki posiekanego rozmarynu
50 g sera do posypania (najlepiej parmezanu)

1.Szparagi obieramy i al dente w osolonej wodzie gotujemy. Studzimy.
2.Ciasto francuskie dzielimy na 8 prostokątów. Na każdy kładziemy szynkę, ser podwędzony, szparag i posypujemy rozmarynem. Zwijamy w rulon. Smarujemy jajkiem i posypujemy parmezanem.
3.Pieczemy przez 10 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku.
4.Dekorujemy pozostałym rozmarynem.
 

Załączniki

  • Spargel_Cordon_bleu.JPG
    Spargel_Cordon_bleu.JPG
    174 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: