IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Cukinia w occie, ogórki też się nadadzą
wika
post 4 Aug 2013, 23:59
Post #1


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.606
Dołączył: 22-June 06
Skąd: Brzydgoszcz
Użytkownik nr: 1.903



Przepis dostałam od Ewy - sąsiadki mojej siostry. Wyrób gotowy musi trochę postać - tak ze dwa miesiące najlepiej, otwarta krótko po przygotowaniu nie jest taka smaczna.

5 kg cukinii lub ogórków
1kg cebuli
1 kg cukru
1/2 l octu 10%
1 płaska łyżka soli
3 łyżki delikatu do mięs, pieprzu ziołowego lub innej przyprawy aromatycznej

Cukinię kroimy w plastry, cebulę pokroiłam w cieniutkie krążki. Wrzucamy w miskę posypujemy cukrem, solą, przyprawami i polewamy octem. Mieszamy i zostawiamy na co najmniej 4 godziny - można na noc. Następnie wkładamy do słoiczków, zalewamy powstałym płynem.
Pasteryzujemy 10-15 minut.

Smacznego.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joanna
post 5 Aug 2013, 00:22
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 26.672
Dołączył: 28-November 05
Skąd: Loca Deserta
Użytkownik nr: 1.024



Dziękuję. anbetung.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wika
post 5 Aug 2013, 14:33
Post #3


szef kuchni
*******

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 3.606
Dołączył: 22-June 06
Skąd: Brzydgoszcz
Użytkownik nr: 1.903



Nie ma za co - oby Ci tylko zasmakowała wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 16th October 2019 - 10:39