Jarmuż z kiełbasą i ziemniakami*

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Jarmuż z kiełbasą i ziemniakami

Jarmu__z_ziemniakami_i_kie_bas_.JPG
400 g jarmużu
600 g ziemniaków
200 g kiełbasy śląskiej
60 g masła
sól i pieprz (po małej łyżeczce)

1. Obrane ziemniaki kroimy w grubsze talarki i gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody przez 10 minut.
2. Kiełbasę kroimy w grube plastry i dodajemy do ziemniaków. Dusimy przez 5 minut.
3. Dodajemy jarmuż i dusimy następne 5 minut.
4. Odcedzamy większość wody. Dodajemy masło , pieprz oraz solimy do smaku. Przykrywamy przykrywką i dusimy na mały, ogniu aż warzywa będą miękkie.
5.Serwujemy zaraz po przygotowaniu.

Przepis pochodzi z http://fotoprzepis.pl/jarmuz-z-kielbasa-i-ziemniakami/
 

Załączniki

  • Jarmu__z_ziemniakami_i_kie_bas_.JPG
    Jarmu__z_ziemniakami_i_kie_bas_.JPG
    200.8 KB · Wyświetleń: 0