bietka @ 7 Jan 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1495361Gdzie kupujecie grzyby suszone?W biedronce widzialam mały sloiczek za ok 13 zł -nie pamietam gramaturu ale chyba 40 gPolecam własnoręczne zbieranie jesienią - po pierwsze relaks (no, chyba że ktoś nie lubi), a po drugie - jak patrzę na ceny w sklepach, to czuję się jak milionerka, gdy wspomnę mój czterolitrowy słój suszonych grzybów
Można też wydębić od zapalonego zbieracza, który cierpi na nadmiar grzybów.
Janka @ 8 Jan 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1495743Dziewczyny,to jest przepis podany przez Kluko na WŻ ,
bardzo mi te zrazy smakowały,więc wpisałam tutaj.
Ja grzybów nigdy nie ważę,daję garść czy dwie,zależy od tego ile mam kapusty.No i chwała Ci za to, że wpisałaś, bo zrazy naprawdę pyszne. Ja za pierwszym razem ważyłam, bo chciałam mieć orientację, ile ma być grzybów w stosunku do kapusty, ale teraz też będę dawać na tzw. oko. Ale faktycznie przy niektórych sklepowych cenach suszonych grzybów stają się one najdroższym składnikiem potrawy, stąd moja rada, że można ich dać mniej. W żadnym razie nie chciałam krytykować Twojego przepisu. Sama daję dużo grzybów, bo lubię, a że co jesień czołgam się za nimi po lesie w każdy wolny weekend, to mam ich sporo i to prawie za darmo.
A przepis poszedł już w świat - do mojej Mamy i Cioci (współtowarzyszek grzybobrań)
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia