Pasta parmezanowo - pomidorowa

Marga

Member
Wrz 16, 2004
554
0
0
Pasta parmezanowo - pomidorowa (Sonja´s Special)

Pasta powstala po nocnych eskapadach Soni (kolezanki z pracy) w stanie :cheers: . Sonia po powrocie z dyskoteki z "czeladka" znajomych zrobila remanent w lodowce i oto co z tego wyszlo.

Składniki:
250 g masła
120 g parmezanu
200 g przecieru pomidorowego
4 - 5 ząbków czosnku
3 - 4 łyżeczek suszonego tymianku (albo wiązanka świeżego)
sól, pieprz



Masło wymieszać z parmezanem, przecierem pomidorowym, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i tymiankiem na jednolitą masę. Następnie posolić i popieprzyć do smaku. Smarować ( niezbyt grubo) kawałki świeżej bagietki.

Pastę można śmiało zamrozić.

Smacznego zyczy

Marga z Kunia