Sztuka kulinarna i obyczaje

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,370
3,643
113
seniorka @ 26 Feb 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1507691Miałam się więcej nie odzywać na ten temat. Myślałam, że sam wygaśnie, ale widzę, że będzie się rozwijał w tempie dość szybkim. To może ja postaram się temu zapobiec. Tak, jestem kobietą starą i schorowaną, nie nadającą się już do takich dyskusji. Wobec tego, więcej już nie będę wchodziła do tego wątku, ani odzywała się na tematy nie związane z gotowaniem*.
Seniorko, ale nie o to chodzi, żebyś się obrażała i zabierała swoje zabawki z piaskownicy. Zadając pytanie, liczyłam na dyskusję, co zrobić z tym tematem (bo jak widać, nie tylko ja miałam wątpliwości co do jego treści i umiejscowienia), ale na dyskusję merytoryczną, bez fochów, obrażania interlokutorów i wyciągania nieistotnych argumentów, jakimi są wiek i choroba. Ja też nie jestem ani młoda, ani zdrowa, ale to w netowej dyskusji nie ma przecież żadnego znaczenia. Na forum można pisać o wszystkim, oczywiście w ramach regulaminu, a nie tylko o współczesnym gotowaniu i ani ja, ani żadna inna osoba nie miała zamiaru Ci tego zabronić. Nie trzeba się też bać dyskusji, w której nikt nie zamierza Cię atakować.

CYTATo ile wiem prawa autorskie wygasają po 50 lub 70 latach od śmierci autora. Nie pamiętam, od czego to zależy. Chyba od tego, czy są spadkobiercy, ale mogę się mylić. Po 70 latach utwór staje się własnością publiczną.
Dziękuję Ci jobi za odpowiedź.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Ponieważ "całe zło" zaczęło się od mojego niebieskiego wpisu pozwolę sobie przypomnieć, dlaczego on się pojawił.

Seniorko, uzgadniałaś umiejscowienie tego wątku w kuchennym ABC i wszystko byłoby dobrze gdybyś trzymała się podjętego tematu. Ty zaczęłaś jednak omawiać tutaj swoje problemy z komputerem:

seniorka @ 18 Feb 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1506347Kochane, psuje mi się Microsoft Word. Jutro ma przyjechać fachowiec i nie wiem, czy nie zabierze laptopa do swojej firmy do reperacji. Gdyby tak się stało, to już dzisiaj pożegnam się z Wami na jakiś czas. Reperacja przez tzw. fachowca nie oznacza wcale wybitnej poprawy sytuacji.Ostatnio był tu jeden i po 5 minutach uznał reperację za udaną. Sprawdziłam, niby wszystko działało. Tuż po jego wyjściu, wszystko wróciło do stanu poprzedniego. Firma złapała go na komórkę w pobliskim supermarkecie. Wrócił, siedział godzinę, klikając w co się dało, i jutro ma przyjść z powrotem. Żadna inna firma nie chce się podjąć naprawy, bo nie wiedzą, co tamten narozrabiał. "Ożeniono" mnie z niezbyt udanym fachowcem.
Dzisiaj tak się zdenerwowałam, że zagroziłam opublikowaniem tego w internecie z podaniem ich nazwy, adresu, telefonów i opisu całej tej sytuacji (szczegóły Wam daruję).- oczywiście nie na naszym forum. Trzymajcie za mnie kciuki
daumen.gif


edit: jeśli naprawa się uda, to wracam jak najszybciej, bo mam jeszcze sporo materiału. Pozdrowienia
wink.gif
Właśnie dlatego prosiłam Cię o pisanie na ten temat w wątku technicznym. I w dalszym ciągu uważam, że Kuchenne ABC, to nie miejsce na omawianie problemów z komputerem.
Oburzył cię mój wpis i jego niebieski kolor.
Po następnych Twoich wpisach mam wrażenie, że nie próbujesz zrozumieć skierowanej do siebie uwagi ani wtedy, gdy jest pisana kolorem niebieskim ani czarnym. Jedyną reakcją jest obrażanie się i obrażanie tych, którzy takowe uwagi ośmielą się mieć.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
seniorka @ 26 Feb 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1507691Miałam się więcej nie odzywać na ten temat. Myślałam, że sam wygaśnie, ale widzę, że będzie się rozwijał w tempie dość szybkim. To może ja postaram się temu zapobiec. Tak, jestem kobietą starą i schorowaną, nie nadającą się już do takich dyskusji. Wobec tego, więcej już nie będę wchodziła do tego wątku, ani odzywała się na tematy nie związane z gotowaniem*, a jeśli kogoś obraziłam (niechcący) - to bardzo przepraszam. Oczywiście, macie we wszystkim rację. Pozdrowienia.

edit: * miałam na myśli tylko gotowanie współczesne.
Myślałam, ze tym postem zakończę już ten uciążliwy dla mnie temat. Przynajmniej miałam taką nadzieję. Proszę, uszanujcie moje oczekiwania. Nic ponadto, co napisałam boldem, nie mam do dodania.Życzę wszystkim dobrej nocy.

edit: uwagi przyjęłam, postaram się je zapamiętać.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Ciąg dalszy - patrz przepisy kulinarne*


- edit:
icon_lol.gif
* - wszystkie, nie tylko moje.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Skoro ten wątek istnieje, a ja namawiam Was do korzystania z przepisów, to proponuję na Środę Popielocową, dla zwolenników kaszy, to danie.