- Mar 24, 2014
- 114
- 0
- 0
Składniki:
5 plasterków szynki konserwowej
1 jajko ugotowane
warzywa gotowane
szczypior
sól do smaku
pieprz do smaku
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Ugotowane jajka obieramy i kroimy w małą kostkę. Ugotowanego ziemniaka obieramy i kroimy jak i marchewkę, pietruszkę w kostkę.
Szczypiorek i ogórek drobno siekamy. Mieszając składniki przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Do składników dodajemy musztardę oraz majonez, starannie je ze sobą łączymy.
Do każdego plasterka szynki zwiniętego w rożek wkładamy łyżkę przygotowanej sałatki.
Po napełnieniu szynki układamy na półmisek.
Moje rożki ułożyłem na liściu sałaty i przyozdobiłem pomidorem z listkiem cebulki, szczypiorem i rzodkiewką
Smacznego...
5 plasterków szynki konserwowej
1 jajko ugotowane
warzywa gotowane
szczypior
sól do smaku
pieprz do smaku
2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Ugotowane jajka obieramy i kroimy w małą kostkę. Ugotowanego ziemniaka obieramy i kroimy jak i marchewkę, pietruszkę w kostkę.
Szczypiorek i ogórek drobno siekamy. Mieszając składniki przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Do składników dodajemy musztardę oraz majonez, starannie je ze sobą łączymy.
Do każdego plasterka szynki zwiniętego w rożek wkładamy łyżkę przygotowanej sałatki.
Po napełnieniu szynki układamy na półmisek.
Moje rożki ułożyłem na liściu sałaty i przyozdobiłem pomidorem z listkiem cebulki, szczypiorem i rzodkiewką
Smacznego...