Karkówka z mozzarellą i warzywami

Wlodek1955

Member
Mar 24, 2014
114
0
0
Mięsko dokładnie myjemy.
Suszymy, kroimy na plastry - kotlety rozbijamy tłuczkiem.
Zwilżamy lekko olejem, przyprawiamy pieprzem - ziołami, odstawiamy na kilka minut w chłodne miejsce.
Następnie obsmażamy na na oleju zawinięte w rulon z serem mozzarellą w środku.
Pomocne to tego smażenia są szczypce z grilla.

Pomidora i cukinie kroimy w plastry.
Na patelnie wkładamy kawałek masła, cukinie i pomidora smażymy małym ogniu -przed końcem przyprawiamy ziołami, solą do smaku
Cukinie smażymy aż ściemnieje skórka.

Przygotowane danie wykładamy na półmisek.
Smacznego!
 

Załączniki

  • _MG_7600.jpg
    _MG_7600.jpg
    238.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: