- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Bardzo dobre ciasto chrupiące z zewnątrz mięciutkie i wilgotne w środku(podpatrzone dawno temu na mniamie, prawdopodobnie u mychy)
2 szkl. mąki
2-3 dag drożdży
ok. 1/2 szkl. ciepłej wody
2-3 łyżki oleju
pół szkl. ugotowanych ziemniaków przepuszczonych przez praskę
sól
Z podanych skł. zagnieść ciasto, można zostawić na trochę do rośnięcia albo od razu wyłożyć na blaszkę. Jeśli zostawi się w blaszce do rośnięcia, ciasto po upieczeniu będzie grubsze i pulchniejsze. Zależy co kto lubi
2 szkl. mąki
2-3 dag drożdży
ok. 1/2 szkl. ciepłej wody
2-3 łyżki oleju
pół szkl. ugotowanych ziemniaków przepuszczonych przez praskę
sól
Z podanych skł. zagnieść ciasto, można zostawić na trochę do rośnięcia albo od razu wyłożyć na blaszkę. Jeśli zostawi się w blaszce do rośnięcia, ciasto po upieczeniu będzie grubsze i pulchniejsze. Zależy co kto lubi