Jajka faszerowane tuńczykiem*

Wlodek1955

Member
Mar 24, 2014
114
0
0
Nadają się jako przekąska jak i część Wielkanocnego Śniadania.
mniam.gif
Można je ozdobić, szczypiorkiem, natką pietruszki lub rzodkiewką.

4 jajka
1 puszka tuńczyka w sosie własnym lub w oleju
1 mała cebulka
majonez
sól, pieprz
szczypiorek, natka pietruszki, sałata

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek.
Jajka przekroić na połówki, z każdej połówki wyjąć żółtko do miseczki.
Cebulkę drobno posiekać dodać do żółtek, tuńczyka odcedzić i dodać do żółtek oraz majonez.
Doprawić solą i pieprzem.
Wszystkie składniki razem wymieszać na jednolitą masę.
Nadziewać połówki jajka masą.
Ułożyć na półmisku liście sałaty i na tym nafaszerowane połówki jajek.
Na ułożone jajka wyłożyć odrobinę majonezu. ( Można również posypać szczypiorkiem drobno posiekanym ).
Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Smacznego...
 

Załączniki

  • _MG_4264_1.jpg
    _MG_4264_1.jpg
    145.4 KB · Wyświetleń: 0