- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
500 g bobu (świeży lub mrożony)
boczek
cebulka
ogórek kiszony
cząber
sól
grubo mielony pieprz
oliwa
łyżka majonezu
Bób ugotować w posolonej wodzie, odsączyć. Na patelni przysmazyc pokrojony w kostke boczek, dodać drobno pokrojoną cebulę, zeszklić. Dodac bób, potrzymać chwilę na patelni. Wsypać do salaterki, pozostawiając nadmiar tłuszczu na patelni. Wsypać pokrojone ogórki, dodać przyprawy, oliwe i majonez. Podawać ciepłe.
boczek
cebulka
ogórek kiszony
cząber
sól
grubo mielony pieprz
oliwa
łyżka majonezu
Bób ugotować w posolonej wodzie, odsączyć. Na patelni przysmazyc pokrojony w kostke boczek, dodać drobno pokrojoną cebulę, zeszklić. Dodac bób, potrzymać chwilę na patelni. Wsypać do salaterki, pozostawiając nadmiar tłuszczu na patelni. Wsypać pokrojone ogórki, dodać przyprawy, oliwe i majonez. Podawać ciepłe.