Kulki kokosowe
250 g bialej czekolady
100 g swiezej smietany
30 g masla
3 krople esencji wanilinowej
100 g obranych migdalow / lub prazonych orzechow laskowych, choc troche zmienia smak /
100 g wiorkow kokosowych
- wymieszac smietane, maslo i esencje
- wymieszac razem z wiorkami zrobionymi z bialej czekolady
- wstawic do lodowki na co najmniej 2 godziny
- poslugijac sie lyzeczka nabierac troche masy i robic kulki, w srodek wcisnac migdala / orzecha laskowego /, obtoczyc je wiorkami kokosowymi i umiescic w papierowych foremkach do czekoladek
- wsatwic je do lodowki
- przed podaniem wyjac je z lodowki wczesniej, aby osiagnety temperature otoczenia
- w lodowce przechowuja sie do tygodnia
Nie pytajcie mnie o swieza smietane, gdyz takiej u mnie nie ma. Madzia bedzie wiedziala lepiej. Mysle, ze to smietana jak za dawnych czasow.
250 g bialej czekolady
100 g swiezej smietany
30 g masla
3 krople esencji wanilinowej
100 g obranych migdalow / lub prazonych orzechow laskowych, choc troche zmienia smak /
100 g wiorkow kokosowych
- wymieszac smietane, maslo i esencje
- wymieszac razem z wiorkami zrobionymi z bialej czekolady
- wstawic do lodowki na co najmniej 2 godziny
- poslugijac sie lyzeczka nabierac troche masy i robic kulki, w srodek wcisnac migdala / orzecha laskowego /, obtoczyc je wiorkami kokosowymi i umiescic w papierowych foremkach do czekoladek
- wsatwic je do lodowki
- przed podaniem wyjac je z lodowki wczesniej, aby osiagnety temperature otoczenia
- w lodowce przechowuja sie do tygodnia
Nie pytajcie mnie o swieza smietane, gdyz takiej u mnie nie ma. Madzia bedzie wiedziala lepiej. Mysle, ze to smietana jak za dawnych czasow.