Składniki na 3 porcje
â�˘ 1 pierś z kurczaka
â�˘ 1/2 pęczka natki pietruszki
â�˘ 2 średnie cebule
â�˘ 3 łyżki bułki tartej
� 1 jajko
â�˘ mąka do obtaczania
â�˘ oliwa do smażenia
� Przyprawy:
â�˘ sól
� pieprz czarny mielony
â�˘ papryka słodka
â�˘ pieprz ziołowy
� szczypta chili
Etapy przygotowania
1. Cebulę drobno siekamy.
2. Pierś z kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Natkę pietruszki również drobniutko siekamy.
4. Wszystko razem wyrabiamy na farsz. Dodajemy jajko, bułkę tartą i doprawiamy do smaku.
5. Z farszu formujemy małe kuleczki i każdą z nich prószymy mąką.
6. Smażymy na oliwie na złotawy kolor.
7. Podajemy do pieczonych w ziołach ziemniaczków i różnych surówek.
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Źródło: zasłyszane.
â�˘ 1 pierś z kurczaka
â�˘ 1/2 pęczka natki pietruszki
â�˘ 2 średnie cebule
â�˘ 3 łyżki bułki tartej
� 1 jajko
â�˘ mąka do obtaczania
â�˘ oliwa do smażenia
� Przyprawy:
â�˘ sól
� pieprz czarny mielony
â�˘ papryka słodka
â�˘ pieprz ziołowy
� szczypta chili
Etapy przygotowania
1. Cebulę drobno siekamy.
2. Pierś z kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w drobną kosteczkę.
3. Natkę pietruszki również drobniutko siekamy.
4. Wszystko razem wyrabiamy na farsz. Dodajemy jajko, bułkę tartą i doprawiamy do smaku.
5. Z farszu formujemy małe kuleczki i każdą z nich prószymy mąką.
6. Smażymy na oliwie na złotawy kolor.
7. Podajemy do pieczonych w ziołach ziemniaczków i różnych surówek.
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Źródło: zasłyszane.
Ostatnią edycję dokonał moderator: