Tymiankowa polędwiczka*

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
TYMIANKOWA POLĘDWICZKA

Składniki na 4 porcje

• 3 słodkie polędwiczki
• 4 ząbki czosnku
• 1/2 oscypka
• 3 jajka

• Przyprawy:

• sól
• pieprz czarny mielony
• tymianek
• papryka słodka mielona


Etapy przygotowania

1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w plastry, rozbijamy.
2. Nacieramy przyprawami oraz rozgniecionym czosnkiem - delikatniusieńko solimy.
3. Roztrzepujemy jajka i dodajemy do nich startego oscypka - mieszamy. Mięso zanurzamy raz w mieszance jajeczno-serowej i raz w mące.
4. Smażymy na wolnym ogniu na złotawy kolor.

5. Idealnie pasuje do różnego rodzaju sałatek oraz do sosu TZATZIKI.

POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!


 
Ostatnią edycję dokonał moderator: