<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>SMAŻONY ŁOSOŚ </span>
Składniki na 4 porcje
• 1 kg fileta świeżego łososia (bez skóry i najlepiej bałtyckiego)
• oliwa z pestek winogron do smażenia
• Przyprawy:
• sól
• pieprz czarny mielony
• chili
• przyprawa do ryb Kamis
• papryka słodka mielona
• pieprz biały mielony
• oregano
Etapy przygotowania
1. Filet z łososia kroimy w cienkie plastry. Nacieramy go bardzo mocno solą i przyprawami - odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnie płuczemy go w zimnej wodzie. Wyjmujemy na papierowy ręcznik i osuszamy.
2. Smażymy go na złoty kolor. Podajemy gorący do młodych ziemniaczków z koperkiem oraz wszelakich dipów. Jest pyszny i prosty do zrobienia także...
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Składniki na 4 porcje
• 1 kg fileta świeżego łososia (bez skóry i najlepiej bałtyckiego)
• oliwa z pestek winogron do smażenia
• Przyprawy:
• sól
• pieprz czarny mielony
• chili
• przyprawa do ryb Kamis
• papryka słodka mielona
• pieprz biały mielony
• oregano
Etapy przygotowania
1. Filet z łososia kroimy w cienkie plastry. Nacieramy go bardzo mocno solą i przyprawami - odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnie płuczemy go w zimnej wodzie. Wyjmujemy na papierowy ręcznik i osuszamy.
2. Smażymy go na złoty kolor. Podajemy gorący do młodych ziemniaczków z koperkiem oraz wszelakich dipów. Jest pyszny i prosty do zrobienia także...
POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: