Smażony łosoś*

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>SMAŻONY ŁOSOŚ </span>

Składniki na 4 porcje

&#8226; 1 kg fileta świeżego łososia (bez skóry i najlepiej bałtyckiego)
&#8226; oliwa z pestek winogron do smażenia

&#8226; Przyprawy:

&#8226; sól
&#8226; pieprz czarny mielony
&#8226; chili
&#8226; przyprawa do ryb Kamis
&#8226; papryka słodka mielona
&#8226; pieprz biały mielony
&#8226; oregano

Etapy przygotowania

1. Filet z łososia kroimy w cienkie plastry. Nacieramy go bardzo mocno solą i przyprawami - odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Następnie płuczemy go w zimnej wodzie. Wyjmujemy na papierowy ręcznik i osuszamy.
2. Smażymy go na złoty kolor. Podajemy gorący do młodych ziemniaczków z koperkiem oraz wszelakich dipów. Jest pyszny i prosty do zrobienia także...

POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: