<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>KARP Z GRILLA </span>
Składniki na 4 porcje
• 1,5 kg karpia
• Poniższe przyprawy mieszamy ze sobą:
• 1/2 łyżki przyprawy
• przyprawę do ryb (najlepiej KAMIS)
• pieprz czarny mielony
• 15 dkg wędzonego boczku
• 1/2 pęczka natki pietruszki
Etapy przygotowania
1. Karpia czyścimy. Następnie nacinamy go na całej długości co pół centymetra (głęboko by było słychać chrzęst ości)
2. Wnętrze ryby nacieramy mieszanką przypraw. W nacięcia zaś wkładamy paski boczku. Po czym rybę posypujemy przyprawami i z wierzchu oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
3. Zawijamy w folię aluminiową. Kładziemy na gorącym żarze. Pieczemy ok. 40 minut.
4. Świetna sprawa do pieczonych również w żarze ziemniaczków.
<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>POLECAM GORĄCO!!! </span>
Składniki na 4 porcje
• 1,5 kg karpia
• Poniższe przyprawy mieszamy ze sobą:
• 1/2 łyżki przyprawy
• przyprawę do ryb (najlepiej KAMIS)
• pieprz czarny mielony
• 15 dkg wędzonego boczku
• 1/2 pęczka natki pietruszki
Etapy przygotowania
1. Karpia czyścimy. Następnie nacinamy go na całej długości co pół centymetra (głęboko by było słychać chrzęst ości)
2. Wnętrze ryby nacieramy mieszanką przypraw. W nacięcia zaś wkładamy paski boczku. Po czym rybę posypujemy przyprawami i z wierzchu oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
3. Zawijamy w folię aluminiową. Kładziemy na gorącym żarze. Pieczemy ok. 40 minut.
4. Świetna sprawa do pieczonych również w żarze ziemniaczków.
<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>POLECAM GORĄCO!!! </span>
Ostatnią edycję dokonał moderator: