Karp z grilla*

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>KARP Z GRILLA </span>

Składniki na 4 porcje

&#8226; 1,5 kg karpia


&#8226; Poniższe przyprawy mieszamy ze sobą:

&#8226; 1/2 łyżki przyprawy
&#8226; przyprawę do ryb (najlepiej KAMIS)
&#8226; pieprz czarny mielony

&#8226; 15 dkg wędzonego boczku
&#8226; 1/2 pęczka natki pietruszki


Etapy przygotowania

1. Karpia czyścimy. Następnie nacinamy go na całej długości co pół centymetra (głęboko by było słychać chrzęst ości)
2. Wnętrze ryby nacieramy mieszanką przypraw. W nacięcia zaś wkładamy paski boczku. Po czym rybę posypujemy przyprawami i z wierzchu oraz drobno posiekaną natką pietruszki.
3. Zawijamy w folię aluminiową. Kładziemy na gorącym żarze. Pieczemy ok. 40 minut.
4. Świetna sprawa do pieczonych również w żarze ziemniaczków.


<span style='font-size:25pt;line-height:100%'>POLECAM GORĄCO!!! </span>
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: