- Wrz 14, 2004
- 2,084
- 0
- 0
szklanka soku ze świeżych czerwonych porzeczek
12 dag rodzynek
laska cynamonu
2 goździki
1/2 l wody
25 dag cukru
0,4 l spirytusu
1. W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier. Wlewamy do słoja i łączymy z sokiem porzeczkowym. Dodajemy spirytus, rodzynki, cynamon i goździki. Słój szczelnie zamykamy i wstrząsamy, by składniki dobrze się połączyły. Odstawiamy w ciepłe miejsce na pół roku.
2. Po tym czasie nalewkę filtrujemy (bardzo wolno to idzie) i przelewamy do butelki. Jest od razu gotowa do picia <!--emoid
--><!--endemo-->
Bardzo mi smakuje <!--emoid
--><!--endemo-->
12 dag rodzynek
laska cynamonu
2 goździki
1/2 l wody
25 dag cukru
0,4 l spirytusu
1. W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier. Wlewamy do słoja i łączymy z sokiem porzeczkowym. Dodajemy spirytus, rodzynki, cynamon i goździki. Słój szczelnie zamykamy i wstrząsamy, by składniki dobrze się połączyły. Odstawiamy w ciepłe miejsce na pół roku.
2. Po tym czasie nalewkę filtrujemy (bardzo wolno to idzie) i przelewamy do butelki. Jest od razu gotowa do picia <!--emoid
Bardzo mi smakuje <!--emoid
Ostatnią edycję dokonał moderator: