- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
łopatka wieprzowa
kilka ziaren ziela angielskiego
liść laurowy
łyżeczka kolendry
łyżeczka "czubricy"
kilka ziaren czarnego pieprzu
3 łyżki soli
główka czosnku
Przyprawy utłuc w moździerzu na gładką masę.
Natrzeć tym łopatkę i zostawic na conajmniej 5 dni w zimnym miejscu (ja trzymam 7).
Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 deg C 90 minut na kilogram mięsa.
Dobre i na ciepło i na zimno.
kilka ziaren ziela angielskiego
liść laurowy
łyżeczka kolendry
łyżeczka "czubricy"
kilka ziaren czarnego pieprzu
3 łyżki soli
główka czosnku
Przyprawy utłuc w moździerzu na gładką masę.
Natrzeć tym łopatkę i zostawic na conajmniej 5 dni w zimnym miejscu (ja trzymam 7).
Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 180 deg C 90 minut na kilogram mięsa.
Dobre i na ciepło i na zimno.