Babka piwna:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 szklanka jasnego piwa
1 szklanka oleju
4 jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
rodzynki
Jaja ubić z cukrem na puch. Wciąż ucierając dosypywać stopniowo
mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i wlewać olej.
Na koniec dodać piwo, wymieszać, wsypać garść rodzynek wymieszać,
wlać do natłuszczonej formy , najlepiej z kominkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni 4o minut.
Nie wyjmować z piekarnika od razu po upieczeniu.
Można polukrować .
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 szklanka jasnego piwa
1 szklanka oleju
4 jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
rodzynki
Jaja ubić z cukrem na puch. Wciąż ucierając dosypywać stopniowo
mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym i wlewać olej.
Na koniec dodać piwo, wymieszać, wsypać garść rodzynek wymieszać,
wlać do natłuszczonej formy , najlepiej z kominkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni 4o minut.
Nie wyjmować z piekarnika od razu po upieczeniu.
Można polukrować .