Proponuję marynatę do wieprzowiny tym razem po chińsku. Szybko się robi i polędwiczki wychodzą soczyste po upieczeniu.
proporcje na 2 polędwiczki
1/4 szkl sosu sojowego
2 łyżki czerwonego wina
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1 posiekany ząbek czosnku
1 mała cebulka przekrojona na pół
Mięso zostawiamy w marynacie na min. 1 godz w temperaturze
pokojowej lub na noc w lodówce.
proporcje na 2 polędwiczki
1/4 szkl sosu sojowego
2 łyżki czerwonego wina
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżka miodu
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1 posiekany ząbek czosnku
1 mała cebulka przekrojona na pół
Mięso zostawiamy w marynacie na min. 1 godz w temperaturze
pokojowej lub na noc w lodówce.
Ostatnią edycję dokonał moderator: