Ryż z serem pleśniowym i pomidorami na ostro

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
200 g sera pleśniowego - lepszy oryginalny francuski bądź włoski, ale i nasz krajowy Rokpol tez jest ok.
Ryż - ilość zależy od apetytu biesiadników
icon_smile.gif

4 – 5 pomidorów
Ciut Tabasco sok z połowy cytryny
Papryczki Jalapeno marynowane – ja używam mniej więcej dwóch łyżek, ale my lubimy jak jest ostro
icon_smile.gif

1 ząbek czosnku
ew. cebula
Przyprawy wedle gustu – z solą ostrożnie bo ser jest słony


Ryż ugotować
Ser rozkruszyć
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, papryczki, czosnek i cebulę pokroić drobniutko, dodać do pomidorów.
Posolić, doprawić tabasco, sokiem z cytryny. Gorący ryż połączyć z serem , dokładnie wymieszać
Podawać z „salsą

291733_223169697750670_100001729246029_638810_1707356423_n.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: