Pyszna smażona ryba w zalewie pomidorowej*

Brid

Member
Lut 23, 2005
10
0
0
70 dag filetów rybnych (mintaj , morszczuk)
3 duże cebule
mąka, sól, pieprz, olej

ZALEWA:
2 szkl. wody
1/4 szkl. octu
1/2 szkl. oleju
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
3 łyżki dobrego koncentratu
liść laurowy, ziele angielskie,pieprz

Rybę rozmrozić, posolić i popieprzyć.Obtoczyć w mące, usmażyć.
Następnie wykonać zalewę:
Wszystkie składniki zagotować, potem pod koniec gotowania dodać cebulę pokrojoną
w krążki. Rybę ułożyć w salaterce i zalać gorącą zalewą i wymieszać. Schłodzić. Podawać z chlebem.
Smacznego!!!!!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
to wyglada na przepis wkupny.

Troche jak karp w/g Tijlandii