70 dag filetów rybnych (mintaj , morszczuk)
3 duże cebule
mąka, sól, pieprz, olej
ZALEWA:
2 szkl. wody
1/4 szkl. octu
1/2 szkl. oleju
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
3 łyżki dobrego koncentratu
liść laurowy, ziele angielskie,pieprz
Rybę rozmrozić, posolić i popieprzyć.Obtoczyć w mące, usmażyć.
Następnie wykonać zalewę:
Wszystkie składniki zagotować, potem pod koniec gotowania dodać cebulę pokrojoną
w krążki. Rybę ułożyć w salaterce i zalać gorącą zalewą i wymieszać. Schłodzić. Podawać z chlebem.
Smacznego!!!!!
3 duże cebule
mąka, sól, pieprz, olej
ZALEWA:
2 szkl. wody
1/4 szkl. octu
1/2 szkl. oleju
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
3 łyżki dobrego koncentratu
liść laurowy, ziele angielskie,pieprz
Rybę rozmrozić, posolić i popieprzyć.Obtoczyć w mące, usmażyć.
Następnie wykonać zalewę:
Wszystkie składniki zagotować, potem pod koniec gotowania dodać cebulę pokrojoną
w krążki. Rybę ułożyć w salaterce i zalać gorącą zalewą i wymieszać. Schłodzić. Podawać z chlebem.
Smacznego!!!!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: