- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
Porterówka
2 butelki porteru
25 dag cukru
4 torebki cukru waniliowego
0,25 l spirytusu
Piwo z cukrem zagotować, dodać cukier waniliowy. Schłodzić, dolać spirytus. Całkowicie wystudzony płyn zlac do butelek. Szczelnie zamknąć i odstawić na rok.
Naprawdę po roku jest najlepsza, ale kto nie może wytrzymać może pić po 3 miesiącach.
2 butelki porteru
25 dag cukru
4 torebki cukru waniliowego
0,25 l spirytusu
Piwo z cukrem zagotować, dodać cukier waniliowy. Schłodzić, dolać spirytus. Całkowicie wystudzony płyn zlac do butelek. Szczelnie zamknąć i odstawić na rok.
Naprawdę po roku jest najlepsza, ale kto nie może wytrzymać może pić po 3 miesiącach.
Ostatnią edycję dokonał moderator: