Golonka indycza mocno koperkowa*

Alka

Member
Wrz 17, 2004
1,610
0
0
1 duży pęczek koperku zielonego - posiekać niezbyt drobno, 1 por średni pokroić drobniutko, wszystko wymieszać razem z 1 łyżką (płaską) soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 2-3 łyżkami oleju. Golonki indycze sztuk 4 - obmyć i osuszyć i obtoczyc w przygotowanej mieszance. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do lodówki do następnego dnia. Po wyjęciu z lodówki wstawić do piekarnika i piec pod przykryciem ok. 1 godziny. Sos po wyjęciu mięska zaprawić śmietaną - będzie palce lizać
icon_wink.gif


Efekt końcowy (niestety bez śmietany) na zdjęciu w albumie.
https://www.cincin.cc/uploads/gallery/94.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: