- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
przepis na pyszne pory jako dodatek do obiadu lub mozna je jesc same z ryzem:
30g orzeszkow piniowych(moga tez byc migdaly posiekane)
100g rodzynek
2 lyzki masla
600 g porow wraz z czescia jasnozielona
200 ml rosolku
2 lyzki tartej bulki
2-3 lyzek octu balsamicznego
orzeszki piniowe lub migdaly ladnie przysmazyc na patelni bez tluszczu
przelozyc na talerz
rodzynki przeplukac goraca woda na sitku zostawic do odkapniecia
maslo stopic w rondelku wrzucic pokrojone w skosne grube plasterki pory
i zeszklic
zalac goracym rosolem i pyrlic na malym ogniu przez ok 8 minut pod przykryciem
po 4 minutach gotowania dodac bulke, zamieszac
na koniec dosmaczyc pieprzem i sola dodac ocet
podawac posypane orzeszkami lub migdalami

30g orzeszkow piniowych(moga tez byc migdaly posiekane)
100g rodzynek
2 lyzki masla
600 g porow wraz z czescia jasnozielona
200 ml rosolku
2 lyzki tartej bulki
2-3 lyzek octu balsamicznego
orzeszki piniowe lub migdaly ladnie przysmazyc na patelni bez tluszczu
przelozyc na talerz
rodzynki przeplukac goraca woda na sitku zostawic do odkapniecia
maslo stopic w rondelku wrzucic pokrojone w skosne grube plasterki pory
i zeszklic
zalac goracym rosolem i pyrlic na malym ogniu przez ok 8 minut pod przykryciem
po 4 minutach gotowania dodac bulke, zamieszac
na koniec dosmaczyc pieprzem i sola dodac ocet
podawac posypane orzeszkami lub migdalami