- Wrz 19, 2004
- 30,781
- 4,839
- 113
Szanieżki
0,6 kg maki
3 zoltka
100 g cukru
100 g masla
30 g drozdzy
sol
Zrobic ciasto drozdzowe sposobem 2-fazowym. Z wyrosnietego ciasta formowac male okragle buleczki /po ok. 50 g/, ulozyc na natluszczonej blasze i zostawic do wyrosniecia, Nastepnie posmarowac masa smietanowa z roztartych dobrze skladnikow: 80 g smietany, 30 g masla, 15 g cukru, 20 g maki. Wstawic do goracego pieca na 15 minut.
0,6 kg maki
3 zoltka
100 g cukru
100 g masla
30 g drozdzy
sol
Zrobic ciasto drozdzowe sposobem 2-fazowym. Z wyrosnietego ciasta formowac male okragle buleczki /po ok. 50 g/, ulozyc na natluszczonej blasze i zostawic do wyrosniecia, Nastepnie posmarowac masa smietanowa z roztartych dobrze skladnikow: 80 g smietany, 30 g masla, 15 g cukru, 20 g maki. Wstawic do goracego pieca na 15 minut.