II mazurek orzechowy
szklanka mielonych orzechów laskowych (ale myślę że włoskie tez mogą być)
5 jaj
6 łyżek cukru
1/2 szklanki bułki tartej
dżem morelowy
Warstwa na wierzch:
4 łyżki miodu
4 łyżki cukru
4 łyżki masła
200g całych orzechów
Jaja ubić na parze z cukrem i łyzką wody. Gdy masa podwoi objętośc, wystudzić ją, dodać orzechy i bułke tartą i wymieszać. Piec 25 minut. Po wystudzeniu przekroic na pół i przełożyć dżemem. Na wierzch wylać przesmażone orzechy w miodzie i maśle.
szklanka mielonych orzechów laskowych (ale myślę że włoskie tez mogą być)
5 jaj
6 łyżek cukru
1/2 szklanki bułki tartej
dżem morelowy
Warstwa na wierzch:
4 łyżki miodu
4 łyżki cukru
4 łyżki masła
200g całych orzechów
Jaja ubić na parze z cukrem i łyzką wody. Gdy masa podwoi objętośc, wystudzić ją, dodać orzechy i bułke tartą i wymieszać. Piec 25 minut. Po wystudzeniu przekroic na pół i przełożyć dżemem. Na wierzch wylać przesmażone orzechy w miodzie i maśle.