Zupa czosnkowa z restauracji Paese

Lud_

Member
Maj 19, 2008
1,368
0
0
Mi, brakowało w tym zacnym wątku dobrego zdjęcia.
Ci którzy zwlekali teraz nie mają wyjścia
icon_mrgreen.gif
 

Evva2

Member
Wrz 9, 2008
183
0
0
W jaki sposób nacieracie bagietkę czosnkiem? nacieracie całym ząbkiem? musi chyba być trochę czerstwa? Podsmażamy ją na suchej patelni?
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
ja grzanki robię w piekarniku ( albo takim elektrycznym opiekaczu, albo latem na grillu
icon_wink.gif
) i czosnek się wówczas na takich podpieczonych kromkach super ściera. A dziś robiłam sobie do tej zupy kromki posmarowane masłem rozmieszanym z czosnkiem i zapieczone w piekarniku
 

Evva2

Member
Wrz 9, 2008
183
0
0
Dziękuję. Ja miałam świeżą bagietkę więc jej nie nacierałam bo zwyczajnie się nie dało. Zupkę zrobiłam, bardzo dobra, szczególnie konsystencja mi odpowiada.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
Evva, ale świeżą też można najpierw na patelni podpiec tak, żeby się lekko zsuszyła wierzchnia warstwa i wtedy ładnie da się czosnkiem natrzeć. ( nie musi być nacierana przed smażeniem). Moim zdaniem ta zupa ( jak i inne zupy krem) znacznie lepiej smakują z grzankami niż ze świeżą bułką.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,336
1,407
113
Dziś ją zrobiłam na rodzinny obiad. Wszyscy byliśmy nią zachwyceni. Mój 6-letni wnuk wcinał aż mu się uszy trzęsły, choć on z zasady nie jada nowych dla siebie potraw.

DSC03095.JPG

Dodatkowo posypana czosnkiem niedźwiedzim.
 

Załączniki

  • DSC03095.JPG
    DSC03095.JPG
    19.8 KB · Wyświetleń: 3

margarett

Member
Wrz 14, 2007
607
0
16
Zrobiłam i ta zupa utwierdza mnie w przekonaniu ze najlepsze są proste rzeczy
icon_mrgreen.gif
(bo ja to taki troche francuski piesek jestem, mogę zjeść albo bardzo proste rzeczy, albo naprawdę wymyślne, cóż
icon_mrgreen.gif
)
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
dopraw sola i pieprzem,to przyprawy nadaja smak.