Pierś indyka z wątróbką

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
1,5kg piersi indyka
20dag sera żółtego
30dag wątróbki drobiowej
1 cebula
20dag fasolki szparagowej
5dag masła
sól
pieprz

Mięso przekrawam tak, żeby powstał płat, solę, pieprzę.
Fasolke gotuje na miękko. Cebule kroję drobno, szklę, dodaję wątróbke i podsmażam. Ser żółty kroję w plastry.

Na mięsie układam ser żółty, na to wątróbkę na fasolkę, zwijam całość, najlepiej obwiązać to nicia jeszcze. nacieram wierzch solą, można tez użyć ulubionych przypraw, albo Delikatu czerwonego. Wkładam do rękawa, posypuje z wierzchu wiórkami masła. Piekarnik nagrzewam do 200 stopni i piekę około 1,5- 2 godzin.