- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Mam taki przepis, jadłam i smakowało mi, jednak sama jeszcze nie robiłam:
Ciasto:
35 dag mąki
15 dag masła
3 łyżki śmietany
1 jajko
1 szkl. cukru pudru
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 4 części, upiec placki
Masa serowa:
1 kg sera twarogowego
1 szkl. cukru
4 żółtka
1 jajko
20 dag masła
1 łyżka budyniu
Ser przepuścić przez maszynkę, w rondlu rozgrzać masło, wrzucić ser, smażyć mieszając. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z budyniem. Połączyć z serem i dalej trochę smażyć mieszając. Gorącą masą przekładać placki. Polać polewą.
Ciasto:
35 dag mąki
15 dag masła
3 łyżki śmietany
1 jajko
1 szkl. cukru pudru
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 4 części, upiec placki
Masa serowa:
1 kg sera twarogowego
1 szkl. cukru
4 żółtka
1 jajko
20 dag masła
1 łyżka budyniu
Ser przepuścić przez maszynkę, w rondlu rozgrzać masło, wrzucić ser, smażyć mieszając. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z budyniem. Połączyć z serem i dalej trochę smażyć mieszając. Gorącą masą przekładać placki. Polać polewą.